2015. július 26., vasárnap

Erdei gyümölcsös túrós pohárkrém

Tegnap barátnőmet és a kisfiát látogattam meg, így készültem valami finomsággal. Ilyen melegben, ha lehet itthon nem kapcsolom be a sütőt, ezért pohárkrémben gondolkodtam.

A lágy citromos túrókrém a fanyar erdei gyümölcs ízvilágával és a kakaós keksz roppanósságával váltakozik, ami együtt igazán passzol egymáshoz és isteni élményt nyújt. Egyszerű, gyors és sütés nélküli - érdemes kipróbálni! :)

Ha nincs otthon elviteles kis dobozunk, akkor nyugodtan kanalazzuk befőttes üvegbe, tekerjük át egy szalaggal és kész is a fincsi ajándék!  :)




Adag

2 közepes méretű befőttes üveg


Hozzávalók a túrókrémhez

  • 250 g túró
  • 250 ml tejszín
  • 80 g porcukor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve


Hozzávalók a gyümölcsös részhez

  • 350 g erdei gyümölcs
  • cukor - az ízlésünknek megfelelően
  • 1 evőkanál keményítő + kevés víz
  • + kakaós keksz



Elkészítése

1. Először készítsük el a gyümölcsös részt. Az erdei gyümölcsöt a cukorral összefőzzük, ha forr, akkor beletesszük a keményítőt (amit előtte egy kis vízzel kikeverünk) és besűrítjük, majd kihűtjük.

2. A túrót a cukrokkal és a citrommal összekeverjük, majd a felvert tejszínnel meglazítjuk. A kakaós kekszet összetörjük és a három részt a befőttes üvegbe rétegezzük. Fogyasztásig hűtve tároljuk! :)

Tipp
  • a kakaós kekszet helyettesíthetjük brownieval, babapiskótával vagy akár zabkeksszel is
  • az erdei gyümölcsöt pótolhatjuk bármilyen más idény gyümölccsel is
  • a 2 befőttesüveg 4-6 pohárkrémnek megfelelő adag



Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése