2016. július 11., hétfő

Ribizli szelet

Itt a ribizli szezon, ezért gyorsan elkészítettem egy isteni sütit!
Omlós, savanykás... hát mi kell még ezen a forró nyári napon?! :D

Talán egy kis limonádé és egy jó társaság. :)


Adag

kb 20x28-as tepsi

Hozzávalók a tésztához

  • 300 g liszt
  • 225 g vaj
  • 70 g cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • vanília

Hozzávalók a töltelékhez

  • 300 g ribizli
  • 130 g cukor
  • kb 3 evőkanál víz

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és készítsük el a tölteléket. A ribizlit a cukorral és vízzel egy lábasban főzzük össze annyira, hogy kicsit sűrű állagot kapjunk (kb 5 perc), majd tegyük félre.

2. A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a 2/3-át a sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele kézzel, öntsük rá az elkészült gyümölcsöt, majd a megmaradt tésztát tépkedjük a tetejére és süssük olyan 30-35 percig. 


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése