2014. április 30., szerda

Vintage torta


A torta alapszínét az előzőleg elkészített babaváró tortám adta, külseje pedig magától értetődő volt. Szeretem a vintage világot, így egy ilyen tortát is ki szerettem volna már próbálni. 

A virágot majd más anyagból kell létrehoznom, mert a marcipán túlságosan is összetapad ehhez, az oldalon való díszítést pedig még gyakorolnom kell, de első próbálkozásra szerintem nem olyan rossz, legalábbis nekem tetszik. :D 


A töltelék eperlekvár kókuszkrémmel, ám a krém inkább hasonlít a bountyban található töltelékre, szóval kenni nem lehet, max nyomkodni, így javaslom, hogyha krémet szeretnénk belőle kreálni akkor pluszban még habosítsunk kis vajat porcukorral és keverjük hozzá ehhez a "kókuszkrémhez". A kókuszos töltelék receptjét Incinél találtam. :)




Adag:

18 centis tortaforma



Hozzávalók a Dina-féle piskótához: 


2 tojás
100 g liszt
100 g cukor
0,6 dl tej
0,6 dl olaj
fél csomag sütőpor
egy csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

0,5 l tej
4-5 evőkanál cukor
3 evőkanál keményítő vagy pudingpor
1 csomag van. cukor
20 dkg kókuszreszelék

eperlekvár


Elkészítése:

1. Először elkészítjük a piskótánkat. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni és a cukor felét (50 g) hozzá adagoljuk. 

2. A tojások sárgáját a cukor másik felével (50 g) habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd gyors keveréssel a lisztet és a sütőport.

3. Vgül a habot beleforgatjuk a sárgás részbe és lisztezett, vajazott formába öntjük, majd 150! fokon 35-40 perc alatt készre sütjük - hőlégkeverésesen 20-25 perc.

4. Míg hűl a piskóta elkészíthetjük a krémet. A keményítőt és a kétféle cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforrt tejhez adjuk és addig főzzük kavargatva, amíg puding állagot nem kapunk, ekkor hozzáöntjük a kókuszreszeléket, eldolgozzuk és kihűtjük.

5. A tortánkat 3 részre vágjuk, megkenjünk eperlekvárral, rárakjuk a kókuszkrémet és így tovább, majd lekenjünk porcukrozott kihabosított vajjal és beburkoljuk, díszítjük.


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -



2 megjegyzés: